Madrid

Suspendran la Lliga de futbol si prospera el nou règim fiscal per a estrangers

La Lliga de Futbol Professional (LFP) ha expressat la seva "enorme preocupació" davant la possibilitat que s'aprovi un nou règim fiscal que preveu elevar del 24% al 43% l'IRPF dels esportistes estrangers establerts a Espanya amb rendes superiors a 600.000 euros anuals, i no descarta "aturar la competició". Aquest anunci coincideix amb l'acord a que han arribat IU-ICV i el BNG amb el PSOE per modificar la fiscalitat dels treballadors estrangers no residents.

Actualitzat
"Al futbol espanyol una modificació del règim especial d'impatriats li suposarà una factura de més de cent milions d'euros, per la qual cosa, en el cas de ser adoptada, caldrà prendre el camí d'enfrontar-se a aquesta decisió, arribant fins i tot a haver d'aturar la competició", ha declarat el president de l'LFP, José Luis Astiazarán.

Les paraules d'Astiazarán tenen lloc poc després que els grups parlamentaris del BNG i IU-ICV han anunciat un acord amb el PSOE per donar suport a una esmena transaccional als Pressupostos del 2010, que obligarà els treballadors desplaçats a Espanya amb rendes superiors a 600.000 euros anuals a tributar l'IRPF de no residents al tipus general, el 43%, i no al del 24%, com succeïa fins ara.

"L'eliminació del règim especial d'impatriats com a atracció del talent suposarà un perjudici irreparable per al futbol espanyol. La Lliga espanyola perdrà potència i deixarà de ser la millor del món en detriment d'altres", ha comentat el president.

Tot i que la mesura no sigui retroactiva, Astiazarán ha expressat la "gran preocupació" de l'organisme que presideix, perquè pot ser "un cop tant a la fortalesa del campionat com a la competitivitat de la gran majoria dels equips espanyols."

"Si s'elimina aquesta fiscalitat, pel que fa al futbol hi haurà clarament menys moviment econòmic, la Lliga acabaria sent menys interessant, hi hauria menys consum de televisió de pagament i així, en cadena, menys interès dels patrocinadors, menys afluència als estadis i l'Estat ingressaria menys fiscalment."

Astiazarán ha advertit que la "iniciativa d'eliminar el talent esportiu, científic i cultural tindrà unes conseqüències molt negatives, no només en l'aspecte econòmic", i farà que "les estrelles més importants elegiran altres lligues", a més de ser "perjudicial pel que fa a l'arribada i residència de científics, artistes i gent de la cultura". "L'eliminació d'aquesta fiscalitat especial totalment significarà, per tant, un cost important per al futur del futbol professional a Espanya. És l'interès d'una indústria, d'un sector del qual depenen milions de famílies, aficionats, espectadors i clubs".

En la seva opinió, "l'actiu que genera el futbol afectarà l'explotació dels drets de televisió, ja que els grans clubs perdran potència davant dels seus grans rivals europeus". "Tots els clubs patirien, però molt més els menys potents, als quals afectarà seriosament aquesta mesura amb conseqüències irreparables."
Anar al contingut