Madrid

Mor als 103 anys Francisco Ayala, un dels escriptors més importants en llengua espanyola

L'escriptor granadí Francisco Ayala ha mort a Madrid als 103 anys, segons han informat fonts de la fundació que du el seu nom. Ayala ha estat un dels autors més importants en llengua espanyola. Algunes de les obres més destacades són "Los usurpadores", "El jardín de las delicias" i "Muertes de perro". D'entre els guardons que va rebre hi ha el Premi Cervantes i el Premi Príncep d'Astúries per la rellevància de la seva figura en la cultura. Ayala va ser proposat com a candidat al Premi Nobel de Literatura en diverses ocasions.

Actualitzat
Francisco Ayala, nascut a Granada el 1906 i un dels escriptors més importants en llengua espanyola, ha mort als 103 anys, segons ha informat la fundació que porta el seu cognom.

Ayala té una obra marcada pel realisme crític i la ironia, i ha tractat temes com la deshumanització. Entre les seves novel·les destaquen "Los usurpadores", "El jardín de las delicias" i "Muertes de perro", on denunciava la situació d'un poble sotmès a la dictadura.

Al llarg de la seva trajectòria, l'escriptor granadí va rebre els reconeixements literaris més importants, com el Premi Cervantes i el Príncep d'Astúries, i va ser proposat com a candidat al Premi Nobel de literatura en diverses ocasions.

Membre de la Reial Acadèmia Espanyola, Francisco Ayala també destaca pels seus assajos sobre temes polítics i socials, cinema i literatura.
Anar al contingut