Santa Coloma de Gramenet

L'alcalde de Santa Coloma renuncia a tots els càrrecs i proclama la seva innocència

L'alcalde de Santa Coloma ha renunciat al càrrec i ha proclamat la seva innocència. En un comunicat llegit pel seu advocat, l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet ha anunciat que renuncia a l'acta de regidor i, per tant, com a primer regidor del municipi barceloní. Alhora, ha afirmat que és innocent dels càrrecs que li imputa el jutge Baltasar Garzón. L'advocat de l'alcalde de Muñoz ha presentat un recurs davant l'Audiència Nacional perquè deixin en llibertat sota fiança el seu client, perquè considera que no hi ha risc de fuga ni de destrucció de proves.

Actualitzat
En roda de premsa, l'advocat de Bartomeu Muñoz, Fermín Morales, ha anunciat que el seu defensat renuncia a l'acta de regidor i, per tant, al càrrec d'alcalde, així com a la vicepresidència que ostentava a la Diputació de Barcelona i als càrrecs que tenia tant al PSC com al PSOE.

En el comunicat llegit per l'advocat en nom de Bartomeu Muñoz, dirigit als ciutadans de Santa Coloma de Gramenet, el fins ara alcalde assegura que és innocent dels delictes que li imputa Garzón, i recorda la seva dedicació i compromís polític a la ciutat des de l'any 1974.

El lletrat ha assegurat que Muñoz "està sencer" tenint en compte les circumstàncies de la seva entrada a la presó, i que ha presentat un recurs de reforma contra les mesures cautelars de presó adoptades pel jutge divendres passat.

També ha renunciat aquest dilluns al seu càrrec el regidor d'Urbanisme, Manuel Dobarco, que ha fet pública la seva renúncia a través de la lectura d'un comunicat per part del seu advocat. Dobarco també s'ha donat de baixa de la militància del PSC, mentre que Muñoz ha deixat els càrrecs que ocupa dins del partit.

El PSC suspèn de militància els imputats

El viceprimer secretari del partit dels socialistes de Catalunya, Miquel Iceta, ha anunciat la suspensió de militància cautelar dels imputats en el "cas Pretòria". Iceta ha comparegut en roda de premsa per explicar que el PSC ha suspès preventivament de militància els imputats Bartomeu Muñoz, Manuel Dobarco i Pascual Vela, director de serveis. Però ha subratllat que en cap cas no els ha expulsat del partit, recordant que és una acció que només pot fer la Comissió de Garanties de la formació.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut