Copenhaguen

La família de Larsson fa una oferta a la seva companya per tancar la disputa sobre l'herència de l'escriptor

El pare i el germà de l'autor de la saga "Millenium", Stieg Larsson, ofereixen a la seva companya sentimental 20 milions de corones sueques, que són uns 2 milions d'euros. Amb aquesta oferta, la família de Larsson vol tancar la disputa per l'herència de l'escriptor. Larsson va morir el 2004 sense escriure cap testament ni casar-se amb Eva Gabrielsson, la seva companya sentimental durant 30 anys. Fins ara, Eva Gabrielsson no ha rebut cap ingrés per l'èxit dels llibres i les pel·licules de "Millennium".

Actualitzat
El pare i el germà de l'escriptor han fet aquesta oferta a través d'una entrevista al diari suec "Svenska Dagbladet". D'aquesta manera volen acabar amb l'enfrontament que tenen des de fa cinc anys amb la companya sentimental de Larsson.

Com que Stieg Larsson no va fer testament, això va deixar Erland i Joakim Larsson, pare i germà de l'escriptor, com a hereus. Durant tot aquest temps, però, Gabrielsson ha afirmat que Stieg considerava els manuscrits dels seus llibres un pla de pensions per a tots dos.

Gabrielsson també ha dit que Stieg no va voler casar-se amb ella per protegir-la de les represàlies dels grups neonazis suecs que Larsson investigava. A més, la companya sentimental de l'autor afirma que la família d'Stieg Larsson mai va ser part de la vida de la parella.

D'altra banda el pare de l'escriptor assegura que va ser la família qui va descobrir el seu talent quan era jove, i que li van regalar una màquina d'escriure i el van animar a seguir el camí d'escriptor.

A l'entrevista del "Svenska Dagbladet" el pare de l'escriptor ha admès que l'oferta l'han fet per evitar un litigi als tribunals, un procés que podria durar anys i ser molt costós. Erland també ha afirmat que el seu advocat contactarà amb el de Gabrielsson per presentar-li l'oferta.

Els hereus de Larsson no han volgut difondre quants ingressos procendents de "Millennium" han rebut fins ara, tot i que el diari suec, comptant només els llibres, situa la xifra al voltant dels 13 milions d'euros. D'aquests 13 milions, la familia n'ofereix 2 per a la "vídua" de Larsson.

Anar al contingut