Arles

Una mostra exhibeix un valuós bust de Juli Cèsar trobat en excavacions subaquàtiques

Contínues excavacions subaquàtiques a la desembocadura del Roine han deixat al descobert una peça valuosa i excepcional que, segons els experts, podria ser el bust més antic i la veritable cara de Juli Cèsar. Aquesta peça és l'estrella d'una exposició que fins a l'any vinent es podrà veure al Museu Arqueològic d'Arles de Provença, en què s'exhibiran més de 600 objectes de l'època romana descoberts sota l'aigua.

Actualitzat
Les campanyes d'excavacions subaquàtiques entre la desembocadura del Roine i la ciutat d'Arles de Provença han permès tornar a la superfície tota una sèrie de vestigis de l'època romana. Són més de 600 objectes que constitueixen un valuós testimoni de la vida a l'època romana i que ara es poden veure a la mostra "Cèsar, el Roine per a la memòria: 20 anys d'excavacions al riu Arles".

La mostra es podrà veure fins al 19 de setembre de l'any que ve i ha despertat una gran expectació entre els aficionats a la història. Probablement una de les peces responsables d'aquesta expectació és un bust de Juli Cèsar que, segons els especialistes, podria ser un dels retrats més antics, i fins i tot podria estar fet en vida.

Altres objectes que s'han descobert sota les aigües del riu Arles són una estàtua de marbre del déu Neptú o una altra de bronze en perfecte estat de conservació, gerres, també de bronze, i joies.

Les excavacions subaquàtiques del Roine s'havien d'acabar l'estiu del 2007, però la descoberta del bust de Cèsar va donar una nova empenta al projecte.
Anar al contingut