Sant Andreu de Llavaneres

Llavaneres es presentarà com a acusació particular en el "cas Pretòria" i aturarà les obres adjudicades

El presumpte cervell de la trama de corrupció urbanística del "cas Pretòria", l'exdiputat socialista Luis García, apareix també implicat en operacions irregulars als ajuntaments de Badalona i Sant Andreu de Llavaneres. Tot i que no hi ha cap detingut en relació amb el consistori d'aquesta localitat del Maresme, és on -segons la investigació- es poden haver desviat més diners. L'actual govern municipal té previst personar-se com a acusació particular. L'oposició, a més, vol aturar les obres adjudicades durant la legislatura anterior.

Actualitzat
L'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres es personarà dilluns en la causa instruïda pel jutge Baltasar Garzón per corrupció urbanística com a acusació particular. Les raons són clares, explica l'alcalde convergent, Bernat Graupera, i és que segons la interlocutòria del magistrat de l'Audiència Nacional a través d'aquest conjunt d'operacions immobiliàries l'Ajuntament hauria deixat d'ingressar o hauria tingut uns perjudicis patrimonials de més de 12 milions d'euros.

L'oposició dóna suport a la iniciativa, però encara vol anar més enllà i demana que s'aturi la firma de qualsevol conveni urbanístic amb les empreses imputades per l'Audiència Nacional fins que no hi hagi una sentència en ferm. Aquesta tarda enllestien l'esborrany de la moció.

Des d'Esquerra s'insta a fer taula rasa amb l'urbanisme a Llavaneres. La formació SOS Llavaneres, a més, té previst presentar una querella contra un quart conveni aprovat durant l'anterior mandat del Partit Popular. De fet, durant dos anys de treball ja havien aconseguit que el fiscal per a la corrupció acceptés les seves denúncies contra dos convenis urbanístics del municipi de Llavaneres. Un tercer va ser rebutjat, però ha quedat recollit en la interlocutòria de Garzón.

L'ombra del dubte s'estén sobre una vintena de decisions urbanístiques, de les quals no descarten que se'n derivin més conseqüències penals.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut