Qui és qui en l'"operació Pretòria"?

Luís Garcia "Luigi" Un dels protagonistes de la trama i exdiputat del PSC expulsat del partit fa nou anys per un cas d'estafa. Ell i la seva empresa apareixen com a buscador d'inversors per al projecte de Santa Coloma i com a promotor d'un projecte urbanístic paral·lel a Llavaneres, amb el qual hauria aconseguit beneficis de dos a cinc milions per la requalificació que va fer l'anterior equip de govern format pel PP i el PSC. Garcia treballa en diferents projectes amb l'empresa Proinosa.

Actualitzat
Josep Singla
President de Proinosa. Ha aconseguit nombrosos projectes d'obra pública en diferents ajuntaments.

Des del principi ha estat darrere del projecte Cúbics i de múltiples obres a Santa Coloma: escoles, escales mecàniques, un mercat, instal·lalcions esportives...

Bartomeu Muñoz, Manuel Dobarco i Pascual Vela
L'alcalde, el regidor d'Urbanisme i el gerent de Serveis Municipals. Alhora Bartomeu Muñoz dirigeix el PSC local i l'agrupació del barcelonès nord del partit. Amb costums poc "obreristes" se'l situa al capdavant de la hipotètica connivència política d'aquesta trama de corrupció. La seva mà dreta, el regidor Dobarco, dirigia a més l'empresa municipal Gramepark, la de les adjudicacions.

Lluís Prenafeta i Macià Alavedra
Els dos antics alt càrrecs dels governs de Jordi Pujol. Tindrien un paper de comissionistes en algunes d'aquestes operacions, i especialment se'ls situa al voltant d'una requalificació de terrenys a Badalona, a la nova zona del port de la ciutat.

De les operacions immobiliàries en què han mediat se'n deriven també accions de blanqueig de diners a paradisos fiscals a l'estranger.

Lluís Casamitjana
Promotors del sector del port de Badalona. Se'l situa al cercle de confiança de Lluís Prenafeta. Ha col·laborat amb la fundació Catalunya Oberta, que dirigeix l'exalt càrrec de la Generalitat.

Manuel Carrillo
Detingut a Madrid. És conseller delegat d'una empresa del sector de la neteja amb seu a la capital de l'Estat. L'empresa hauria aconseguit contractes pactats amb membres implicats del consistori per fer a Santa Coloma la neteja d'edificis, clavegueram o jardins.
Anar al contingut