París

Dominique de Villepin parla amb Catalunya Ràdio després del judici pel "cas Clearstream"

Catalunya Ràdio ha pogut parlar amb el protagonista gairebé absolut de l'actualitat política francesa: l'exprimer ministre Dominique de Villepin. L'acaben de jutjar pel "cas Clearstream", que ha traslladat als jutjats una guerra oberta entre ell i el president Sarkozy pel lideratge del país. La corresponsal de Catalunya Ràdio a París, Maria Rovira, hi ha pogut parlar una bona estona. Ella mateixa explica com ha anat la trobada:

Actualitzat
"Tot i que més prim que fa uns quants mesos i amb cara una mica de cansat, he trobat un Dominique de Villepin que desprenia una increïble energia política. L'he entrevistat al local que li serveix de despatx, en una planta baixa d'una avinguda de la zona alta de París, a tocar de l'Arc de Triomf, i on hi ha un pati amb jardí.

Ha parlat distès, sense embuts, i amb contundència dels mals que creu que pateix França, on el poder s'exerceix, diu, de manera personalista, en referència a l'estil Sarkozy.

També ha parlat del moment difícil que ha passat en el judici del "cas Clearstream", però diu que li ha servit per acostar-se més als francesos, mostrar-se com un polític de carn i ossos. I s'ha posat com a alternativa d'una manera diferent de fer política en un moment en què creu que la gent necessita tenir confiança en les promeses que se'ls fan.

Dimarts, en el seu discurs, va parlar de la importància del paper de les regions en un país com França, i 24 hores després, quan li he preguntat sobre models com el de Catalunya, n'ha elogiat la capacitat d'iniciativa i de dinamització.

En tot cas, no només pel contingut, sinó pel seu tarannà i les seves maneres, el que m'ha quedat clar és que les diferències d'estil amb Nicolas Sarkozy no són només una qüestió de fons, sinó també de forma…"

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut