Sant Andreu de Llavaneres

Llavaneres no va rebre ni un euro per uns terrenys municipals valorats en 14 milions

El jutge Garzón està investigant una presumpta trama de corrupció a diferents poblacions de l'àrea de Barcelona. Al Maresme, a Sant Andreu de Llavaneres, en uns terrenys a prop del centre, s'estan investigant possibles irregularitats en la construcció de 81 pisos, quan s'hi havien d'edificar 12 cases.

Actualitzat
Aquesta és una de les operacions que investiga l'Audiència Nacional. Uns canvis en els convenis firmats per l'anterior equip de govern, format pel Partit Popular i el PSC, van permetre que s'augmentés l'edificabilitat.

L'empresa que es va quedar els terrenys es va comprometre a urbanitzar la riera del poble, però l'Ajuntament de l'època la va eximir de fer-ho, de manera que ara els 3 milions d'euros que costa els ha de pagar el municipi, governat actualment per CiU.

Sant Andreu de Llavaneres és un dels municipis d'Espanya amb el sòl més car. A més del que el jutge Garzón investiga a Can Riviere, hi ha dos convenis urbanístics més denunciats i que actualment la Fiscalia Anticorrupció està investigant.

L'un fa referència a la venda d'uns terrenys al centre del poble on hi havia equipaments esportius a una empresa que, a canvi, s'havia de fer càrrec de la construcció de nous equipaments. Una agrupació de veïns ho va denunciar. El més flagrant és la venda dels terrenys, valorats en 14 milions d'euros. L'Ajuntament no en va rebre ni un sol euro.

L'altre conveni que revisa la Fiscalia Anticorrupció té a veure amb una compravenda presumptament irregular d'una escola bressol.

Anar al contingut