Barcelona

Montilla entén l'alarma social però demana confiança perquè "no tots som iguals"

En una declaració pública l'endemà d'esclatar l'"operació Pretòria", el president José Montilla ha dit que entén l'"alarma social" creada pels darrers casos de presumpta corrupció però ha demanat "confiança" a les institucions perquè "no tots som iguals". Montilla ha demanat als mitjans de comunicació i als creadors d'opinió que "facin un exercici d'objectivitat" i ha animat els dirigents polítics a "col·laborar amb la justícia per dignificar la política".

Actualitzat
El president de la Generalitat, José Montilla, ha comparegut públicament per fer una declaració institucional en relació amb els casos de presumpta corrupció destapats les últimes setmanes, i especialment, l'"operació Pretòria", en què van ser detingudes vuit persones, entre les quals l'alcalde socialista de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, i dos exalts càrrecs del govern Pujol: Macià Alavedra i Lluís Prenafeta. 

En un comunicat que ha llegit al Parlament davant dels mitjans de comunicació sense acceptar preguntes, Montilla ha dit que "entén el desànim, la irritació, la pena o el judici sever i generalitzat" dels ciutadans davant dels darrers casos de suposada corrupció, però ha demanat "confiança en les nostres institucions" perquè "no tots som iguals i la política dignifica el país".

El cap de l'executiu ha rebutjat els suposats casos d'irregularitats i ha reivindicat "el dret a la presumpció d'innocència per a tothom". José Montilla, però, ha donat un toc d'atenció als mitjans de comunicació i als creadors d'opinió demanant-los que facin un "exercici d'objectivitat en relació amb el judici moral i ètic" de la gran majoria de càrrecs públics catalans, ja que la corrupció -ha dit- només afecta una petitíssima minoria de tots ells.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut