Barcelona

El Liceu recupera les medalles d'or després de 30 anys i premia Josep Carreras i Joan Pons

El Gran Teatre del Liceu ha entregat les medalles d'or a una desena d'artistes i personalitats vinculades al món de l'òpera. Entre els noms més destacats hi ha el tenor Josep Carreras o el baríton Joan Pons. Aquestes medalles, que feia 30 anys que s'entregaven, es recuperen ara coincidint amb el desè aniversari de la reconstrucció del Gran Teatre. A més de Josep Carreras, també han rebut la distinció la soprano Edita Gruberová, la soprano Eva Marton o el president d'honor de La Caixa, Josep Vilarasau, en reconeixement al mecenatge.

Actualitzat
Per commemorar el desè aniversari de la seva reconstrucció, el Liceu ha recuperat la concessió de les medalles d'or, que havia deixat de donar fa 30 anys. Entre els deu guardonats que han rebut el premi en un acte fet al Saló dels Miralls del Liceu, hi ha el tenor Josep Carreras, el baríton menorquí Joan Pons, la soprano hongaresa Eva Marton i la mezzosoprano Dolora Zajick.

Edita Gruberová, que va debutar al Liceu el 1978, i Elena Obraztsova han estat altres de les premiades, tot i que no han pogut assistir a l'acte.

El Liceu ha homenatjat també la dansa i ha lliurat una medalla a María de Ávila, primera ballarina de la Companyia de Dansa del Liceu des del 1939; un guardó que ha recollit la seva filla. També han rebut el premi la pianista Maria Vilardell, néta del cantant Francesc Viñas i instigador del concurs de cant internacional que porta el seu nom; el president de la Societat del Gran Teatre del Liceu, Manuel Bertrand, i el president d'honor de La Caixa i del Consell de Mecenatge del Liceu, Josep Vilarasau.

Tots els premiats amb les medalles d'or tenen un vincle especial amb el Liceu: en el cas de Carreras, per exemple, va debutar de jove al costat de Montserrat Caballé, i Pons es va formar al Cor del Liceu.
Anar al contingut