Madrid

Mor als 91 anys Sabino Fernández Campo, excap de la casa reial

L'excap de la casa reial Sabino Fernández Campo ha mort la matinada de diumenge a dilluns, als 91 anys. Fernández Campo havia estat intervingut quirúrgicament d'una infecció intestinal i estava ingressat en una clínica de Madrid, on el seu estat havia empitjorat en les darreres hores. Fernández Campo va ser secretari general de la casa reial del 1977 al 1990, i des d'aquest any fins al 1993, cap d'aquesta institució. A partir d'aquell moment, el rei Joan Carles el va nomenar conseller privat vitalici. Durant 17 anys a l'ombra, va ser la seva mà dreta.

Actualitzat
Sabino Fernández Campo és conegut pel seu paper en el cop d'estat del 23-F, quan un general li va preguntar si Alfonso Armada havia arribat a La Zarzuela i va respondre el ja famós "ni hi és, ni se l'espera". Així va deixar en evidència el general Armada, que volia involucrar el rei Joan Carles en el cop d'estat. En tot cas, sobre el paper de la casa reial en l'intent colpista, de Sabino Fernández Campo sempre s'ha dit que valia més pel que callava que pel que explicava.

La capella ardent de l'excap de la Casa Reial espanyola s'ha instal·lat al tanatori de Tres Cantos de Madrid. Els funerals es faran aquest dimarts a Oviedo, d'on Fernández Campo era natural.
Anar al contingut