Algèria

Montilla assegura que s'estan portant a terme els estudis necessaris per concretar com fer més just l'impost de successions

El debat obert sobre l'impost de successions ha arribat a Algèria, on el president de la Generalitat es troba de viatge oficial. José Montilla, que assegura no conèixer el detall de la proposta que fa ERC en aquest sentit, diu que s'estan fent els estudis necessaris per concretar com fer aquest impost més just.

Actualitzat
La conveniència o no de retirar o modificar l'impost de successions a Catalunya ha generat un intens debat en els últims dies i, en especial, durant les últimes hores, quan s'hi han referit -i des de postures diferents- tant els socis de govern ERC i ICV com CiU.

Els republicans, que defensen la rebaixa de l'impost, han celebrat que CiU se sumi a la iniciativa, però això no ha agradat a ICV. El secretari general d'Iniciativa, Joan Herrera, ha instat els republicans a no votar al costat de la federació nacionalista una proposta que el dirigent d'ICV ha qualificat de "ni progressista ni d'esquerres" i que "suposa un distanciament amb el compromís social".

El diputat ha situat la formació ecosocialista com a "garantia que els rics segueixin pagant aquest tribut" i ha recordat que aquest any l'impost de successions implicarà un ingrés de 900 milions d'euros per a la Generalitat, i que amb la seva última proposta CiU volia reduir aquests ingressos en 700 milions.

L'últim a referir-se a la qüestió ha estat el president de la Generalitat, José Montilla, i ho ha fet per assegurar que s'estan portant a terme els estudis necessaris per concretar com fer més just l'impost de successions.

Campanya vetada

Tot plegat coincideix amb l'inici d'una campanya en contra d'aquest impost engegada per l'Associació per la Reforma de l'Impost de Successions, que havia de portar arreu de Catalunya el lema "El peatge de la mort" exhibint-lo en autobusos de totes quatre demarcacions. Finalment, només s'ha pogut veure a Barcelona i Lleida ja que, primer a Tarragona i a última hora a Girona, no han autoritzat la circulació de busos amb aquesta publicitat.

El portaveu de l'associació, Jordi Benet, s'ha mostrat sorprès i ha considerat que la decisió ha estat política. Davant d'això, ha anunciat que estudiaran emprendre accions judicials ja que la campanya estava pagada.

La campanya, però, sí que està en marxa en altres ciutats. Els autobusos van començar a sortir amb aquesta publicitat a Barcelona i Lleida.
Anar al contingut