Madrid

La família reial i nombroses personalitats visiten la capella ardent de Sabino Fernández Campo

Les infantes Cristina i Elena, els reis i els prínceps d'Astúries han visitat la capella ardent de l'excap de la Casa del Rei espanyola, Sabino Fernández Campo, al tanatori de Tres Cantos de Madrid. Qui va ser la mà dreta del rei Joan Carles al llarg de dues dècades i figura clau de la transició moria dilluns a la matinada a la clínica Ruber de Madrid, on va ingressar fa dues setmanes.

Actualitzat
Sabino Fernández Campo ha mort a l'edat de 91 anys a la clínica Ruber de Madrid, centre hospitalari on el 12 d'octubre passat va ingressar afectat per una pneumònia que va obligar a operar-lo de l'intestí.

Les infantes Elena i Cristina s'han acostat fins al tanatori per donar el condol a la vídua, igual que han fet nombroses personalitats com el president del Congrés o l'alcalde de Madrid. Hores després visitaven la capella ardent els reis i els prínceps d'Astúries.

I és que Sabino Fernández Campo ha estat considerat la mà dreta del rei Joan Carles al llarg de gairebé 20 anys, primer com a secretari general de la Casa del Rei i després com a cap d'aquesta institució.

Fernández Campo ha estat definit com un dels personatges clau de la transició democràtica, sobretot la nit de l'intent del cop d'estat del 23-F, el 1981, quan va cedir tot el protagonisme al monarca després de resoldre amb habilitat l'intent d'involucrar el rei Joan Carles en el cop d'estat. La nit del 23-F, el general Juste va trucar al palau de La Zarzuela i va demanar pel general Armada. La resposta de Fernández Campo va ser "ni hi és, ni se l'espera", una frase amb què deixava clar que el monarca espanyol no volia veure's involucrat amb tots aquells que estaven al darrere de l'intent de cop d'estat.

Sabino Fernández Campo serà enterrat avui al cementiri d'Oviedo, ciutat d'on era natural i on també es faran els funerals.


Anar al contingut