Barcelona

ICV demana a ERC que no s'acosti a CiU per pactar una reforma de l'impost de successions

Iniciativa per Catalunya-Verds demana a ERC que no s'acosti a CiU per pactar una reforma de l'impost de successions. Ho ha dit el secretari general del partit, Joan Herrera, després que dissabte passat els republicans van obrir la porta a aquesta possibilitat.

Actualitzat
El secretari general d'ICV i portaveu del partit al Congrés dels Diputats, Joan Herrera, ha declarat que espera que el seus socis de govern republicans no obrin la porta a l'eliminació de l'impost de successions pels més rics que pretén CiU. "Esperem que no obri" aquesta porta, ha declarat, al temps que ha remarcat que "ICV serà molt ferma per garantir que això no passi".

Herrera ha fet aquestes declaracions després que el president d'ERC, Joan Puigcercós, celebrés que CiU se sumés a rebaixar l'impost de successions i donacions. En aquest context, ha avisat que ICV "serà la garantia que els més rics continuïn pagant l'impost de successions".

Campanya contra l'impost de successions

Precisament, aquest dissabte han començat a circular per Barcelona, Lleida i Girona diversos autobusos amb una campanya publicitària contra l'impost de successions. L'Associació per la Reforma de l'Impost de Successions manté que, amb aquesta campanya, pretén "despertar la consciència de ciutadans i polítics" per afavorir "una reforma que faci suportable aquesta càrrega econòmica en un moment que coincideix amb la pèrdua d'un ésser estimat", i que es veu accentuada ara per l'actual "època de crisi".
Anar al contingut