Barcelona

Pugen un 7% els delictes de joves d'entre 14 i 18 anys

Els joves d'entre 14 i 18 anys han delinquit un 7% més durant el 2008 en relació amb l'any anterior, segons dades de la memòria anual de la fiscalia que s'ha presentat al Parlament. Aquests joves han comès un 71% més d'homicidis amb relació al període anterior i han participat en major grau en les baralles multitudinàries al carrer. La participació de joves en baralles tumultuoses ha crescut fins a un 166%, un increment similar al registrat en els robatoris amb força en domicilis particulars i establiments comercials (142%). Els delictes de pornografia infantil han augmentat un 61%.

Actualitzat
La fiscal superior de Catalunya, Teresa Compte, ha mostrat la preocupació de la fiscalia per l'augment dels delictes de violència domèstica comesos pels menors de 18 anys el 2008 en relació amb l'any anterior.

La impressió dels fiscals coordinadors en aquesta matèria és que després d'uns anys d'estancament, l'any 2008 han revifat. "El que sí que preocupa és l'augment del tipus de delictes que observem pel que fa a delinqüència juvenil", ha explicat la fiscal.

La memòria anual de la fiscalia mostra que els delictes de violència domèstica habitual han crescut un 59,8% i que també han augmentat els delictes de violència domèstica no habitual, el maltractament dins l'àmbit familiar, en un percentatge d'un 21,6%. A més, els delictes d'agressió sexual també han pujat un 9,2%.

"Ens preocupa perquè vol dir que en l'àmbit intrafamiliar hi ha alguna cosa que no acaba de funcionar", ha conclòs Teresa Compte.

Pel que fa a les faltes, han augmentat un 22% els furts, mentre que les vexacions i el maltractament familiar ha pujat un 21%. El robatori i l'ús de vehicle de forma indeguda ha crescut un 26,7%. Per exemple, segons la fiscalia, només a Barcelona es cometen 80.000 faltes de furt a l'any. I el petit delicte suma un total de 120.000. Aquestes petites infraccions suposen un 75% del total.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut