Barcelona

La recollida orgànica serà obligatòria a tot Catalunya el 2010

La recollida selectiva de residus orgànics serà obligatòria per a tots els municipis catalans a partir del gener del 2010 i, en aquesta línia, la Generalitat sancionarà aquelles ciutats que no la incorporin amb un cànon de 10 euros addicionals per cada tona de residus generats. El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha anunciat l'extensió territorial de la recollida selectiva, que actualment realitzen un 59% dels municipis catalans (557 dels 946) i als quals se sumarà l'1 de novembre la ciutat de Barcelona.

Actualitzat
El 2008, Catalunya va reciclar un 20,5% dels residus orgànics generats (315.804 tones), una xifra que el Departament de Medi Ambient i l'Agència de Residus de Catalunya té per objectiu elevar fins al 55% de cara al 2012.

Per conscienciar la població de la importància de la recollida de la matèria orgànica, la Generalitat ha presentat una campanya de sensibilització perquè la matèria orgànica, que encapçala el contingut de residus de la borsa estàndard catalana amb un 36% del total, es recicli separadament.

Per ara, un 84% dels ens locals ha presentat el seu pla de desplegament de la recollida selectiva orgànica a l'Agència de Residus de Catalunya, que haurà d'aprovar-los abans del 31 de desembre, amb la qual cosa queden un 16% de municipis sense un projecte de separació de matèria orgànica definit.
Anar al contingut