Imatge d'arxiu d'un gos en una gossera.
A la gossera comarcal d'Alcanó només hi ha set animals 15 mesos després de la seva obertura.
Barcelona

Barcelona subvencionarà la col·locació del xip per a animals domèstics

La ciutat de Barcelona només té censats el 12% dels animals domèstics. Després de fer pública aquesta dada, l'Ajuntament de Barcelona ha explicat que subvencionarà part del cost de la col·locació del xip a gats i gossos, que puja a 45 euros, per afavorir el control d'aquests animals. L'Ajuntament de Barcelona confia que la subvenció del xip amb la col·laboració amb el Col·legi de Veterinaris afavoreixi que la meitat dels animals s'acabin censant.

Actualitzat
El pla estratègic d'animals de companyia en vigor fins a l'any 2014 també vol potenciar la adopció d'animals domèstics que en els darrers anys s'ha estancat. Des del gener s'han adoptat 477 gossos, un 30% menys que l'any passat, i 150 gats, uns 20% menys que l'any 2008.

Per fomentar l'adopció l'Ajuntament crearà en un parc del centre de Barcelona un punt de trobada perquè la persona pugui conèixer l'animal que prèviament a través del web haurà escollit. La tinent d'alcalde de Medi Ambient de la ciutat, Imma Mayol, ha explicat que aquesta iniciativa tampoc "requereix gaire espai, ni gaires condicions" perquè s'hi fa "una trobada petita i senzilla amb cita prèvia", però sí que "és un punt nou de foment de l'adopció".

El pla preveu també una campanya per sensibilitzar la tria correcta de l'animal i reduir d'aquesta manera els índexs d'abandonaments.

En el que va d'any s'han abandonat només a la ciutat de Barcelona fins a 850 gossos i 330 gats.
Anar al contingut