Barcelona

El govern canviarà la llei per poder retirar la Creu de Sant Jordi a Fèlix Millet

La Generalitat ha decidit posar-se a treballar per retirar la Creu de Sant Jordi a Fèlix Millet arran de l'escàndol del Palau. El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha explicat, en la roda de premsa posterior al Consell de Govern, que el govern ha iniciat els tràmits per modificar la llei i retirar-li una distinció que Millet s'ha negat a tornar. A més, el govern, a través de l'advocat del Consorci del Palau, entitat on està representada, recorrerà contra la decisió del jutge de deixar en llibertat Millet i Montull, una decisió que arribava aquest dilluns i que ha aixecat un fort malestar.

Actualitzat
El govern de la Generalitat va instar Fèlix Millet a tornar la Creu de Sant Jordi, i l'expresident del Palau s'ha negat a fer-ho. És per això que ha decidit moure fitxa i canviarà la llei. El conseller Baltasar, després del Consell de Govern, ha explicat que modificaran "el decret del desembre de l'any 1981" per preveure "crear un mecanisme per a la seva revocació". I ha afegit: "Com comprendran, estem pensant en el 'cas Millet'".

El conseller Baltasar ha afirmat que "afortunadament" no es tracta de la Medalla d'Or de la Generalitat davant la confusió d'un periodista, i que com que es tracta de la Creu el tràmit serà ràpid, de com a màxim "tres o quatre setmanes".

Millet va rebre el 7 de juliol del 1999, durant la presidència de Jordi Pujol, la Creu de Sant Jordi, que distingeix personalitats destacades de diferents àmbits de la societat catalana. Quan va esclatar l'escàndol, però, estava a punt de rebre un altre guardó. I és que l'endemà de l'escorcoll del Palau l'Ajuntament de Barcelona havia de formalitzar la concessió de la Medalla d'Or de la ciutat al que va ser president de la Fundació de Palau. L'acte es va ajornar a última hora en vista dels esdeveniments.

L'ofensiva judicial


Aquesta no és, però, l'única fitxa que el govern ha decidit moure. El conseller de Medi Ambient també ha anunciat, l'endemà que Millet prestés declaració i quedés en llibertat amb l'única mesura de retirar-li el passaport, que presentaran dos recursos relacionats amb el cas.

El primer recurs és precisament contra la decisió de deixar en llibertat l'expresident del Palau i el seu estret col·laborar, Jordi Montull. Aquest tràmit, però, el govern l'ha de fer a través de l'advocat del Consorci del Palau, entitat en què l'executiu té representació, perquè el jutge va decidir que les administracions no es podien personar en la causa.

Pel que fa al segon recurs, fa referència a aquesta decisió que impedeix al govern, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de la capital catalana presentar-se com a perjudicats en el cas. El jutge els va denegar la petició en considerar que ja estaven representats al Consorci i ara la Generalitat, que no hi està d'acord, hi recorre.

El fiscal i les acusacions també presentaran recurs

Al fiscal no li ha fet gens de gràcia que Fèlix Millet i Jordi Montull sortissin en llibertat de la Ciutat de la Justícia, perquè tant la fiscalia com les acusacions havien demanat al jutge que els enviés a la presó. Per aquest motiu han decidit, també, presentar un recurs contra aquesta decisió.

A més, també es personaran com a acusació popular la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona. S'hi presenten perquè consideren que la ciutadania s'ha vist perjudicada per les actuacions de tots dos imputats.

D'altra banda, la defensa també ha enviat un escrit al jutjat. En aquest cas, perquè doni al Palau de la Música els diners que Millet i Montull van dipositar a la justícia com a reparació del dany comès, més de tres milions d'euros.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut