Roquetes

Manifestació contra el tancament de Lear a Tortosa el 31 d'octubre

Manifestació a Tortosa el 31 d'octubre contra el tancament de la planta Lear de Roquetes. Els representants dels sindicats UGT, Comissions Obreres i USOC han anunciat la mobilització pel dia 31 a Tortosa, a la qual també se sumaran altres entitats socioeconòmiques de les Terres de l'Ebre. La protesta reivindicarà la conservació de llocs de treball de Lear i que es faci un pla de reindustrialització a les Terres de l'Ebre, afectades per expedients de regulació d'ocupació d'altres empreses. De moment, el que sí que ja hi ha hagut han estat protestes espontànies dels treballadors de la factoria.

Actualitzat
Els sindicats de Lear consideren que la multinacional no tanca per la crisi sinó per "deslocalitzar la producció" ja que traslladarà la producció a Hongria. Tant UGT, com Comissions Obreres i USOC reclamen a la Generalitat els mateixos esforços per mantenir Lear com els que va dedicar a Nissan o la Seat, i alternatives industrials per l'Ebre.

Els tres sindicats amb representació a la planta de Lear a Roquetes s'han mostrat convençuts de poder aturar el tancament de la fàbrica amb la implicació dels agents econòmics, socials i polítics del país.

Els treballadors de Lear han protagonitzat de nou aquest matí protestes espontànies contra el tancament de la factoria l'endemà de saber oficialment les intencions de tancar.


ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut