Bàscara

Una noia morta i una vintena de ferits a Bàscara en l'accident d'un autocar que portava estudiants holandesos

Una adolescent de 16 anys ha mort en l'accident d'un autocar de dos pisos que ha bolcat a dos quarts de set del matí d'aquest dilluns a l'AP-7 a l'altura de Bàscara, a l'Alt Empordà. Els equips d'emergència han hagut de treure 18 persones que havien quedat atrapades entre la ferralla i una vintena han resultat ferides. L'autocar, que portava una seixantena d'estudiants holandesos i alguns professors, tenia com a destinació Calella, al Maresme, però no se sap per quina raó ha agafat la sortida 5 de l'Escala i s'ha accidentat en un revolt molt pronunciat. El conductor ha assegurat que ha hagut d'esquivar un objecte que hi havia a la calçada.

Actualitzat
L'accident ha passat al quilòmetre 42,3 de l'AP-7 quan l'autocar, on anava un grup d'uns 60 adolescents holandesos d'entre 14 i 16 anys que, acompanyats per alguns professors, pensaven passar uns dies de vacances a Calella, al Maresme, ha bolcat per causes que encara no se saben.

Segons fonts dels Mossos d'Esquadra i del Servei Català de Trànsit, a l'hospital Josep Trueta de Girona hi han traslladat nou ferits, i onze a l'hospital comarcal de Figueres, on ja han donat d'alta dues persones. Un és el xofer, que ha donat negatiu en la prova d'alcoholèmia i de drogues. Les 35 persones que han quedat il·leses les han traslladat a la seva destinació en un altre autocar.

Després de l'accident, s'han desplaçat al lloc efectius dels bombers, ambulàncies i diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra, que han treballat més d'una hora per rescatar la vintena de ferits que havien quedat atrapats, i una grua de gran tonatge treballa a la zona per retirar el vehicle de la via.

Els joves que anaven a l'autocar han demanat poder tornar a casa al més aviat possible, una petició que se'ls atendrà, tal com ha confirmat el cònsol holandès a Barcelona, Jan-Jaap Van De Velde. El diplomàtic ha visitat els estudiants que han sortit il·lesos de l'accident i que, de moment, estan allotjats a l'hotel de Calella on s'havien d'estar aquests dies, on els han donat atenció psicològica. Tot apunta que viatjaran cap a Holanda aquest dimarts i en avió.

Se n'investiguen les causes

El delegat de la Generalitat a Girona, Jordi Martinoy, ha explicat que ara s'investiguen les causes del sinistre, però ha comentat que "una certa velocitat inadequada" podria haver provocat la sortida de la via de l'autocar.

El xofer del vehicle, però, ha explicat a la companyia per a la qual treballa que s'ha hagut de desviar perquè hi havia un objecte a la calçada. Ha agafat la sortida 5, la de l'Escala, que és un revolt molt tancat, i per això ha perdut el control de l'autocar i ha bolcat, de manera que el vehicle ha quedat de cap per avall. 
 
A conseqüència de l'accident ha quedat interrompuda la circulació en aquesta sortida de l'AP-7 i s'han desviat els vehicles per vies alternatives.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut