Bàscara

Detingut el xofer de l'autocar sinistrat a Bàscara acusat de falta per imprudència greu

Els Mossos d'Esquadra han detingut el xofer de l'autocar accidentat aquest dilluns al matí a l'AP-7 a l'altura de Bàscara. L'acusen d'una falta per imprudència greu amb resultat de mort per l'accident en què ha perdut la vida una noia de 16 anys i una vintena de persones més han quedat ferides. El conductor assegura que ha hagut d'esquivar un objecte de la calçada i que per això s'ha desviat per la sortida 5, la de l'Escala, quan la destinació del vehicle era Calella, al Maresme. La seixantena d'ocupants de l'autocar eren estudiants i professors holandesos. Dels ferits, només cinc continuen ingressats. La resta tornaran a Holanda previsiblement aquest dimarts i en avió.

Actualitzat
Després de l'accident, els Mossos d'Esquadra no han volgut avançar hipòtesis sobre les causes del sinistre. El delegat de la Generalitat a Girona, Jordi Martinoy, ha demanat que es deixés temps per investigar, però ha comentat que "una certa velocitat inadequada" podria haver provocat la sortida de la via de l'autocar. Aquesta hipòtesi, però, ha quedat descartada, perquè el tacògraf de l'autocar ha revelat que el conductor havia respectat els límits i havia fet les parades obligatòries. És per això que es podria tractar d'una distracció.

El xofer del vehicle, per la seva part, ha explicat a la companyia per a la qual treballa que s'ha hagut de desviar perquè hi havia un objecte a la calçada. Ha agafat la sortida 5, la de l'Escala, que és un revolt molt tancat, i per això ha perdut el control de l'autocar i ha bolcat, de manera que el vehicle ha quedat de cap per avall.

A conseqüència de l'accident ha quedat interrompuda la circulació en aquesta sortida de l'AP-7 i s'han desviat els vehicles per vies alternatives.

Cinc ferits ingressats

En l'accident ha mort una adolescent de 16 anys i una vintena de persones han resultat ferides de diversa consideració. Segons l'últim comunicat dels Mossos d'Esquadra, només queden ingressats cinc dels ferits. Tres són a l'Hospital Josep Trueta de Girona, i els altres dos, a l'Hospital de Figueres. En tots els casos són joves i tenen el pronòstic poc greu.

La resta dels ocupants han continuat el viatge fins a l'hotel de Calella, al Maresme, on s'havien d'allotjar aquests dies. Allà els han donat atenció psicològica i d'infermeria, encara que tots estan en bon estat de salut.

La Generalitat ha traslladat el condol al cònsol d'Holanda a Barcelona, Jan-Jaap Van de Velde, que ha informat que els joves il·lesos tornaran cap a casa "al més aviat possible". Tot apunta que ho faran aquest dimarts i en avió.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut