Barça

Messi, Xavi, Iniesta, Touré, Ibrahimovic i Henry, entre els candidats a la Pilota d'Or 2009

La revista "France Football" ha fet el tret de sortida al procés d'elecció del Pilota d'Or del 2009. A través d'un programa de televisió i també del seu web, la publicació ha donat la llista dels 30 jugadors candidats a aquest preuat guardó, on es troben sis blaugranes: Messi, Xavi, Iniesta, Touré, Ibrahimovic i Henry. El guanyador se sabrà l'1 de desembre, i l'entrega de la Pilota d'Or es farà cinc dies més tard, en la tradicional gala que se celebra cada any. S'ha de remarcar que també opten al trofeu el català Cesc, l'exblaugrana Eto'o i els madridistes Casillas, Kaká, Benzema i Cristiano Ronaldo.

Actualitzat
La temporada del triplet exigia una pluja de reconeixements al col·lectiu comandat per Pep Guardiola, i "France Football" no n'ha estat l'excepció. Sis dels campions de la Champions a Roma opten al reconeixement més prestigiós del futbol europeu. Són Henry, Messi, Iniesta, Xavi, Touré i Eto'o. Els acompanya Ibrahimovic, arribat aquest estiu. D'aquests set noms sobresurt el de Messi, el gran favorit per rellevar Cristiano Ronaldo i convertir-se en el sisè barcelonista vencedor, després de Luis Suárez, Cruyff, Stòitxkov, Rivaldo i Ronaldinho.

El duel Barça-Madrid també es trasllada a l'elecció, que es resoldrà l'1 de desembre. Els tres fitxatges galàctics de Florentino Pérez opten també a la pilota daurada. Per a Cristiano Ronaldo seria la segona consecutiva. Ningú repeteix aquesta distinció des de Marco van Basten, ara fa 20 anys. Qui ho té molt complicat és l'altre nominat madridista, Iker Casillas: només un porter ha guanyat en tota la història. Va ser el soviètic Lev Iaixin, el 1963. Només ell i l'interista Júlio César han estat considerats aquest any.

En la llista de 30 nominats, en canvi, hi ha molts davanters. De la Primera Divisió, a banda de blaugranes i madridistes, es troben David Villa, Diego Forlán i Luis Fabiano. Fernando Torres encapçala l'"armada" de la Premier League, d'on arriba també un pretendent català: Cesc Fàbregas. La Lliga que en surt més mal parada és, precisament, la francesa, amb un sol nominat, però boníssim: Yohan Gourcuff.

Els 30 candidats a la Pilota d'Or 2009 són els següents:

Xavi, Messi, Iniesta, Touré, Ibrahimovic i Henry (Barça)
Benzema, Cristiano Ronaldo, Kaká i Casillas (Reial Madrid)
Cesc i Arxavin (Arsenal)
Eto'o, Maicon i Julio César (Inter de Milà)
Drogba, Terry i Lampard (Chelsea)
Diego (Juventus)
Dzeko (Wolfsburg)
Fernando Torres i Gerrard (Liverpool)
Forlán (Atlètic de Madrid)
Giggs, Vidic i Rooney (Manchester United)
Gourcuff (Girondins)
Luís Fabiano (Sevilla)
Franck Ribéry (Bayern)
David Villa (València)
Anar al contingut