Núria

ERC proclama Joan Puigcercós candidat a la presidència de la Generalitat

El Consell Nacional d'Esquerra Republicana, reunit al santuari de Núria, al Ripollès, ha proclamat oficialment Joan Puigcercós candidat a les eleccions al Parlament de l'any que ve, després d'una votació amb 145 vots a favor i 9 en blanc. Aquest serà el tret de sortida de la precampanya dels republicans de cara als comicis del 2010. Aquest divendres, l'executiva ampliada del partit va fixar el nou "full de ruta" per al pròxim cicle electoral. Segons el secretari general republicà, Joan Ridao, el nou nord de la formació és el dret a decidir, aplicable de forma gradual i fins a aconseguir la majoria social necessària que porti a la independència.

Actualitzat
El líder d'ERC, Joan Puigcercós, l'han proclamat aquest dissabte al matí candidat a la presidència de la Generalitat a les eleccions del 2010 amb el 94% dels vots del Consell Nacional de la formació: 145 vots a favor i 9 en blanc. La proclamació oficial s'ha fet durant la reunió extraordinària del consell, celebrada al santuari de Núria.

En el seu primer discurs com a candidat, Puigcercós ha fixat l'exercici del dret a decidir sobre la independència de Catalunya com a repte del partit en la legislatura que ve. El líder republicà ha instat la seva gent a "no defallir" per "saltar la paret" en els anys vinents i decidir allò que "vulguem ser els catalans".

Puigcercós també ha destacat entre els objectius de la nova etapa del partit aspectes com la justícia social per defensar "les conquestes socials dels nostres pares" i una "revolució verda" en l'àmbit econòmic.

El candidat, que ha estat acompanyat de centenars de militants, ha agraït el suport rebut i ha dit que encara la nova etapa que s'obre a ERC amb "responsabilitat i humilitat".

Amb la proclamació de Puigcercós, el partit culmina el relleu de Josep-Lluís Carod-Rovira, que no serà a les llistes de les eleccions al Parlament del 2010, una decisió que ha generat malestar entre els seus.
Anar al contingut