Barcelona

Ángeles Caso guanya el Premi Planeta i Emilio Calderón n'és el finalista

L'escriptora i periodista asturiana Ángeles Caso és la guanyadora del Premi Planeta 2009 amb "Contra el viento", una novel·la que té la immigració com a tema central, mentre que Emilio Calderón n'ha quedat finalista amb la novel·la històrica "La bailarina y el inglés". Més enllà dels noms dels vencedors, d'aquesta 58a edició també se'n recordarà el desmai que ha tingut un dels membres del jurat, l'escriptor Pere Gimferrer, que s'ha desplomat just a l'inici del discurs d'agraïment d'Ángeles Caso. Els serveis d'emergències han actuat amb rapidesa i des de l'organització, que ha suspès l'acte durant uns minuts, han explicat que ha estat una lipotímia sense més conseqüències.

Actualitzat
Ángeles Caso, que ja va ser finalista del Planeta l'any 1994, s'ha endut els 601.000 euros de premi amb una història sobre una noia de Cap Verd. "Contra el viento" explica com la jove emigra cap a Portugal i Espanya fugint de la misèria però la vida, malgrat el canvi d'escenari, continua maltractant-la.

El finalista, el malagueny Emilio Calderón, ha quedat finalista amb un novel·la ambientada al final del domini britànic a l'Índia. A "La bailarina y el inglés" es parla d'un home que ascendeix a cap de policia i ha de resoldre crims amb molt misteri.

El desmai de Gimferrer

Just a l'inici del discurs d'agraïment de Caso s'ha hagut de suspendre temporalment la cerimònia a causa del desmai de l'escriptor, editor i membre del jurat Pere Gimferrer, que s'ha desplomat mentre era a sobre l'escenari, fent costat als premiats. Ha estat una "mala estona" per tothom, com ha reconegut la guanyadora d'aquesta edició del Planeta, però Gimferrer s'ha recuperat de seguida i els serveis sanitaris que l'han atès han explicat que no tenia res greu, però que per més seguretat el traslladaven a l'Hospital Clínic per fer-li proves, d'on ha estat donat d'alta aquest divendres.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut