Barcelona

Ajuda'ns a descobrir eines 2.0

Recomana'ns llocs de la xarxa curiosos i els anirem destacant en aquesta pàgina. Nosaltres ja te'n proposem uns quants.

Actualitzat
Tots coneixem Facebook, YouTube, Twitter, MySpace o Flickr a títol individual per penjar les nostres fotos, comunicar-nos amb els amics, ensenyar els vídeos del cap de setmana o publicar el CV professional. Són eines 2.0, molt útils per promocionar-nos a internet i donar-nos a conèixer.

I tu, quines eines ens recomanes? Les anirem destacant en aquest espai.

Aquí anem fent la llista
:

Dropbox  en aquest web tens 2GB gratuïts per guardar els teus fitxers en linea, també els pots compartir.

Ether Pad és un editor de text col·laboratiu que permet treballar a temps real.

LGBT moon s'ha desenvolupat des de Barcelona i és una xarxa social tipus facebook pel col·lectiu LGBT (lesbiana, gai, bisexual i transexual).

Picnik, per editar fotos online.

Yammer, una eina semblant al Twitter però dedicada exclusivament a àmbits professionals. Permet que diferents treballadors de la mateixa empresa tinguin 'nanoblogging' (que és el Twitter).

Eee Storage, una eina per gestionar fitxers en línia.

Clixpy serveix per gravar un vídeo del comportament dels usuaris de la teva web. Es tracta d'una eina molt útil per analitzar la gent que ens visita.

Twibble,  serveix per actualitzar twitter des de l'escriptori o des del mòbil.

 Wix, és increible per fer webs en format flash i amb un acabat totalment profesional. 100% recomenable i gratis.

Xobni, a partir del correu eletrònic indexa tot el correu d'aquell usuari en converses, organitza els adjunts, t'ofereix la informació pública d'aquella persona en les xarxes Linkedin, Facebook, Hoovers. Ell ja t'hi possa la informació automàticament.

Anything 2giv.eu?,
una eina molt útil per fer llistes de regals per a aniversaris, casamets, etc. I en català.

YouSendIt permet enviar grans fitxers com programes, fotografies, vídeos o articles emprant el correu electrònic. Disposa d'una versió lleugera gratuïta. Facilita "plugins" per a les eines més habituals com MS Office, Outlook, Adobe Acrobat, Corel Draw i Photoshop i s'integra molt bé al sistema.

Picnik és un editor de fotografies en què no cal descarregar ni instal·lar res ni tampoc registrar-s'hi. Amb aquesta eina es poden corregir les imatges, retallar-les, posar-hi textos i desar-les al disc dur.

Dipity és una eina que permet penjar fotografies, vídeos o notícies cronològicament. Es pot utilitzar per a un tema qualsevol o per fer un recopilatori de les fotos d'algun viatge, per exemple.

TiddlyWiki és una aplicació de tipus wiki que serveix perfectament com a llibreta de notes personal. L'usuari pot escriure-hi una nova entrada, anomenada Tiddler, d'acord amb la convenció TiddlyWiki, a la seva còpia local de l'arxiu TiddlyWiki i desar aquest arxiu per consultar-lo més endavant.

Researchgate és un espai 3.0 per connectar, descobrir i col·laborar. L'usuari diu que va més enllà del Linkedin i del Facebook.

Ning és una xarxa social on els membres tenen blogs, comparteixen fòrums, pugen arxius... Es tracta d'una versió gratuïtat amb publicitat no gaire invasiva, o de pagament sense publicitat i amb més configurabilitat.

Ipernity permet pujar fitxers de vídeo i àudio, amb una limitació de 200 Mb acumulatius. La interfície està traduïda al català i molts idiomes més i permet compartir documents de tota mena i enllaçar-los, per exemple, al blog.

Go2web20 és una col·lecció d'eines i aplicacions 2.0 per compartir vídeos, crear comunitats virtuals o penjar fotos, entre altres opcions.

Balzac.tv, un lloc per veure vídeos d'uns deu minuts d'entrevistes amb temàtica d'últimes tendències sociològiques i innovació social i tecnologia. En qualsevol moment l'usuari pot penjar opinions i comentaris sobre el que està veient i qui veu el vídeo alhora pot llegir els comentaris que n'han fet els altres usuaris.

Adrive et deixa emmagatzemar gratuïtament 50 GB i després es poden recuperar els arxius des qualsevol ordinador amb internet.

LogMeIn et permet un accés remot al teu ordinador mitjançant un lloc web, una programació espectacular amb accés gratuït.

Netvibe és una eina que et facilita la creació d'un portal públic i un de privat, on tot es pot compartir, funciona per "serveis" que ens faciliten tercers, com ara portals, diaris, correu electrònic, etc.

eSnips, un lloc on crear una xarxa social, pujar vídeos, àudios, compartir documents... També et permet tenir una "playlist" de música i participar en diferents fòrums, entre altres coses.

Pmfiles, un programa de gestió de projectes mitjançant el qual pots controlar tots els documents, tasques, contactes, calendari de projectes de l'empresa.

Woices, un servei gratuït que permet als seus usuaris crear, compartir i reproduir registres d'àudio.

Vi.sualize.us, una eina molt similar a Delicious però amb imatges. Hi pots trobar fotografies de tota mena.

Twitxr, en català i et permet compartir fotos des del teu telèfon mòbil, publicar-les de forma automàtica a les teves xarxes socials, dir als teus amics on ets i què estàs fent.

PIMPAMPUM, amb unes eines anomenades "mashups" pots generar tires de còmic, il·lustrar frases, jugar a jocs de memòria personalitzats, escriure llibres il·lustrats, etc.

Hootsuite, pots gestionar comptes de Twitter. El més útil és actualitzar el teu estat al Twitter i al Facebook d'una forma programada.

Flock, un navegador que integra les eines 2.0 més utilitzades com el YouTube, el Myspace o el Facebook en una sola finestra.

StumbleUpon permet veure webs, blogs, fotoblogs o videoblogs a partir d'un registre previ.

Spotify, una eina per escoltar la música que vulguis, dels anys i dels autors que més t'agraden.

Delicious permet emmagatzemar els teus enllaços favorits.
Anar al contingut