Londres

Un programa antiplagi demostra que Shakespeare va escriure "Eduard III" amb l'ajuda de Thomas Kyd

Un programa informàtic dissenyat per una universitat holandesa ha demostrat que William Shakespeare va escriure "Eduard III" amb ajuda d'un altre dramaturg, Thomas Kyd. És el que assegura un expert en l'obra de Shakespeare de la Universitat de Londres, que es basa en les conclusions d'un programa creat per descobrir plagis estudiantils. El programa identifica frases de tres o més paraules d'una obra coneguda i busca si s'han fet servir en altres de més desconegudes. L'expert ha comparat "Eduard III" amb obres de Thomas Kyd i ha trobat frases iguals que equivalen al 60% de l'obra. En el cas de Shakespeare, són unes 200 frases, que corresponen al 40% restant.

Actualitzat
Sir Brian Vickers, expert en l'obra de Shakespeare i estudiós de l'Institut d'Estudis Anglesos a la Universitat de Londres, ha comparat "Eduard III" amb obres de l'inici de la carrera del dramaturg britànic més cèlebre. I ha arribat a la conclusió que un part de l'obra va sortir de la mà de Thomas Kyd, dramaturg conegut per "The Spanish Tragedy", peça que va influir Shakespeare.

"Eduard III" es va publicar de manera anònima el 1596, quan Shakespeare tenia 32 anys. El misteri sobre l'autoria d'aquesta peça s'ha allargat en el temps, però no ha estat fins fa poc que s'ha donat credibilitat a la hipòtesi.
Anar al contingut