Barcelona

Catalunya entra a formar part del Camí de Sant Jaume i en senyalitzarà i adequarà la ruta

El Consell Jacobeu ha incorporat oficialment Catalunya en el Camí de Santiago, aquí retolat com a Camí de Sant Jaume. Turisme creu que això serà un important revulsiu per a les rutes existents i que portarà nombrosos senderistes a Catalunya. Precisament, el govern català instal·larà panells informatius pels camins de la ruta. Ara ja està ben indicat el tram que va de Fraga a Montserrat.

Actualitzat
Montserrat és el centre neuràlgic del Camí de Sant Jaume a Catalunya, i per aquest motiu va ser el primer lloc que es va adequar i senyalitzar ara fa un any. Una feina que s'ha vist recompensada amb l'entrada de Catalunya al Consell Jacobeu, l'organisme que gestiona el Camí. Això farà que la part catalana del traçat formi part de les guies oficials amb tots els avantatges que això comporta.

El director general de Turisme català, Joan Carles Vilalta, recorda que el Camí de Santiago o de Sant Jaume és el primer gran itinerari cultural reconegut per Europa, és patrimoni mundial reconegut per la Unesco, i a més a més, "és una marca amb reconeixement mundial que en matèria de senderisme i turisme de natura ens col·loca entre les primeres destinacions del món".

Entre aquest any i el que ve hi haurà senyalitzats uns 800 quilòmetres del Camí de Sant Jaume. Ara ja ho està el que va de Montserrat a Fraga. Després s'hi afegiran el que va de Sant Pere de Rodes i la Jonquera a Montserrat, el de Tarragona a Bellpuig passant per la ruta del Cister, i el de Tàrrega a Balaguer i Jaca. Un altre, del delta de l'Ebre cap a l'Aragó. I, finalment, de Barcelona a Montserrat amb dues variants, una seguint el Llobregat i l'altra a través de Collserola.

La Generalitat es gastarà mig milió d'euros en la senyalització i adequació dels camins. Unes rutes que eviten l'asfalt, tenen cobertura de mòbil, disposen de llocs on menjar i dormir, i passen per indrets d'interès cultural i paisatgístic.
Anar al contingut