Barcelona

Joan Saura creu que l'Estat "ha de fer el que sigui" perquè l'Estatut es pugui desplegar plenament

Després que el govern central hagi assegurat que acatarà totalment la sentència del Tribunal Constitucional i que hi ha vies per garantir que l'Estatut tiri endavant, el conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, ha declarat a Catalunya Informació que l'Estat ha de fer el que sigui perquè l'Estatut es pugui desplegar plenament. Saura creu que la sentència del Tribunal Constitucional hauria de ser positiva, ja que la llei orgànica és plenament constitucional, i afegeix que en cas que sigui adversa veuria bé que Madrid busqués formules alternatives per aplicar-la. Segons el conseller, l'Estatut és fruit d'un pacte polític entre la Generalitat i l'Estat que el govern central té l'obligació de complir.

Actualitzat
"L'Estatut, a més de ser una llei orgànica, és un pacte polític entre Catalunya i l'Estat, i si el Constitucional retallés algun aspecte de l'Estatut caldria refer aquest pacte polític. Els catalans van dir en referèndum el que volien i això s'ha de garantir, fins i tot amb alguna retallada del Constitucional", ha dit Joan Saura.

Pel que fa a la resolució que ha de prendre el Constitucional, el conseller creu que, si la sentència és negativa, prefereix que trigui mesos a dictar-se: "Jo, d'una banda, penso que la sentència com abans hagués sortit millor, però si la sentència ha de tenir aspectes negatius, com més tard surti millor i, per tant, que permeti desplegar en aquest període els continguts de l'Estatut".

I des d'ERC, el seu secretari general, Joan Ridao, ha dit també a Catalunya Ràdio que s'oposen a qualsevol retallada de l'Estatut o a fórmules alternatives: "Això seria tornar a l'autonomisme tronat dels anys 80 i estaríem davant d'un fracàs, no només de l'autonomisme sinó de l'estat autonòmic".
Anar al contingut