Madrid

L'artista argentí Luis Aguilé mor als 73 anys

Luis Aguilé ha mort a conseqüència de la malaltia que tenia, segons ha informat la seva família. L'artista, de 73 anys, estava ingressat en un hospital madrileny. El cantant i "showman" argentí deixa cançons tan populars com "Juanita Banana" o "Cuando salí de Cuba".

Actualitzat
Es deia Luis María Aguilera Picca, però era conegut com Luis Aguilé. Nascut a Buenos Aires el 1936, feia més de 40 anys que residia a Espanya. Autor de més de 400 cançons i intèrpret d'unes 800, Aguilé va ser un dels artistes més populars als anys 60 i 70, gràcies també als programes de televisió.

Se'l recordarà pel seu humor, el vestuari i les corbates de colors, la seva particular dicció i les cançons de l'estiu. El cantant va convertir en grans èxits temes com "Juanita Banana", "Con amor o sin amor" o "Es una lata el trabajar", o també "Cuando salí de Cuba", potser el tema més conegut.

Tot i que molts dels seus temes reflectien una visió optimista de la vida, Aguilé es lamentava que se'l considerés un autor superficial i reivindicava les seves composicions de contingut més social. Aguilé va compondre "Señor Presidente" el 2007 i la cançó es va prohibir a Guatemala, Veneçuela i l'Argentina.

Aguilé també va escriure contes per a nens, va publicar diversos llibres i va protagonitzar la pel·lícula "Soy tu aventura". Entre altres distincions va rebre el Premi Sona Música a "Tota una vida".

En els últims temps, tot i que estava allunyat dels escenaris, el cantant es mantenia unit al món de l'espectacle.

Aguilé ha mort sense veure estrenats els seus tres últims projectes: la sarsuela "Viva Madrid", dedicada a la ciutat que estimava i on serà enterrat, "Grandes éxitos de Broadway" i un homenatge al poeta argentí Martín Fierro.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut