Luxemburg

La Comissió Europea vol ampliar la restricció d'embarcar líquids als avions fins al 2014

Quatre anys més sense poder pujar a l'avió cap líquid. La Comissió Europea diu que prefereix prioritzar la seguretat que no pas la comoditat, amb aquesta mesura, que des del 2006 obliga a intensificar els escorcolls de maletes i passatgers per por d'atacs terroristes amb explosius líquids. En principi aquesta mesura finalitzava a l'abril de l'any que ve, però la CE vol ampliar-la fins al 2012 als aeroports amb més de 10 milions de passatgers l'any, i fins al 2014 a la resta. Els 27 països de la Unió han acollit bé aquesta proposta, malgrat que molts han reclamat que s'acceleri la instal·lació de màquines especialitzades en la detecció de líquids, per tal que sigui més fàcil accedir a les terminals dels aeroports.

Actualitzat
La Unió Europea va adoptar la normativa sobre els líquids a l'octubre del 2006 per tal de prevenir atacs terroristes, després que a l'aeroport de Heathrow (a Londres) es va detectar un pla per atemptar contra diversos avions amb destinació als Estats Units fent servir explosius líquids.

Les restriccions actuals impedeixen als passatgers portar a l'equipatge de mà més d'un litre de líquids, gels o aerosols, i obliga que aquesta quantitat estigui dividida en envasos de 100 mil·lilitres com a màxim i que es porti dins d'una bossa de plàstic transparent.
Anar al contingut