Washington

Obama diu no merèixer "estar en companyia de tantes figures que han estat distingides" amb el Nobel de la Pau

El president dels Estats Units, Barack Obama, s'ha mostrat sorprès i honorat per la concessió del premi Nobel de la Pau, i ha dit que l'accepta amb humilitat, no perquè s'ho mereixi sinó com "una crida a l'acció" i al compromís. Obama ha dit que el premi és un repte per seguir endavant, encara que sàpiga que alguns dels objectius no s'assoliran durant el seu mandat.

Actualitzat
El president dels Estats Units, Barack Obama, ha afirmat en una declaració institucional feta a la Casa Blanca que està "sorprès" d'haver estat guardonat amb el premi Nobel de la Pau, un reconeixement que creu "no merèixer". "No és un reconeixement als meus assoliments, sinó un suport al lideratge dels EUA", ha manifestat.

Per ser sincer, ha dit, "no crec que em mereixi estar en companyia de tantes figures que han estat distingides amb aquest premi, homes i dones que m'han inspirat i que han inspirat tot el món amb la seva valenta recerca de la pau".

El líder nord-americà ha deixat clar que alguns dels problemes que intenta solucionar "no es resoldran durant el meu mandat, sinó que necessitaran una continuïtat". "Sóc el comandant en cap d'un exèrcit que s'està retirant d'una guerra contra el terror [en referència a l'Iraq] i augmentant la intensitat en altres escenaris [l'Afganistan] per deslliurar-nos del terror".

Obama ha afirmat que aquest premi és un clar estímul a les seves intencions de futur. "Amb això espero poder lluitar millor contra totes les polítiques que els nord-americans hem d'afrontar, com el canvi climàtic o la lluita contra la crisi econòmica".
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut