Washington

La rerebesàvia de Michelle Obama era una esclava valorada en 450 dòlars

El diari nord-americà "The New York Times" s'ha dedicat a investigar l'arbre genealògic de Michelle Obama, esposa del president dels Estats Units. El treball d'un expert ha descobert que, només tirant quatre generacions enrere, els avantpassats de Michelle eren esclaus. La Casa Blanca no n'ha fet cap comentari oficial.

Actualitzat
Avui és llicenciada a Harvard i esposa del president dels Estats Units. Fa 40 anys, la filla menuda d'una família treballadora de Chicago. I fa 160 anys, la seva rerebesàvia era una nena esclava que tenia Melvinia com a únic nom, i que el seu amo va valorar en 450 dòlars i va deixar en herència com si fos un moble.

El "New York Times" ha posat dates, noms i cognoms a una genealogia que la mateixa família de la primera dama ignorava, i ha descobert que un dels rebesavis va ser blanc, un home desconegut, potser l'amo de la plantació on Melvinia servia i amb qui va tenir fills, en un típic episodi de l'època de doble abús, de gènere i de raça, abans de l'abolició de l'esclavitud el 1865.

La investigació, notícia d'obertura, revela no tan sols l'atenció microscòpica que els mitjans nord-americans dediquen a la família presidencial, sinó com continua latent un passat dolorós que encara divideix socialment el país.

Melvinia va viure fins entrat el segle XX, però el seu rastre s'havia perdut. No més de vuit mesos ha costat confirmar el que era previsible: l'esclavitud dels avantpassats de la primera dama.
Anar al contingut