Barcelona

Un terç dels adolescents catalans no fan servir cap xarxa social

La Universitat Oberta de Catalunya ha elaborat un estudi sobre l'ús de les tecnologies entre els adolescents. La UOC ha realitzat més de dues mil enquestes a nois i noies d'entre 12 i 18 anys que han revelat que els nostres adolescents en fan menys ús del que habitualment els tòpics fan pensar.

Actualitzat
Segons els autors de l'informe de la UOC, la majoria d'adolescents es connecten a internet amb regularitat, des de casa, i l'han après a fer servir de forma autodidacta. Tot i així, un 75% utilitzen la xarxa de forma limitadíssima. Les noies en fan un ús més variat que els nois. La majoria dels adolescents afirmen que fan un ús de les tecnologies sense cap restricció per part dels pares, i es perceben prou responsables en el seu ús.

Respecte a les xarxes socials, un terç dels adolescents no en fan servir cap, i entre els que les utilitzen, a Catalunya la preferida és el Fotolog, seguida del Facebook (a Espanya, per contra la favorita és Tuenti).

Pel que fa a l'ús de videojocs i en contra de tots els estereotips, més de la meitat no els utilitzen habitualment, creuen que tenen criteri per triar-los i neguen que els retallin vida social. Tot i així, aquí també hi ha diferència per edat i sexe. Els més joves hi juguen més i els nois hi tenen més interès que les noies.

Anar al contingut