El Banc d'Espanya exigeix reformes estructurals ambicioses tot i assegurar que el pitjor de la crisi ja ha passat

El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, ha assegurat que el pitjor de la crisi ja ha passat, però considera que el país continua en un moment delicat. Per això, ha insistit en la necessitat de reformes estructurals ambicioses. Miguel Ángel Fernández Ordóñez, a més, entén que els pressupostos del 2010 presentats pel govern espanyol busquen reduir el dèficit públic.

Actualitzat
El governador del Banc d'Espanya considera imprescindible reformes estructurals i mesures "ambicioses" per pal·liar l'elevat dèficit públic i eixugar la destrucció de treball. En la seva compareixença davant la Comissió de Pressupostos del Congrés, Fernández Ordóñez ha reiterat que una retallada de la despesa pública, sobretot la no productiva, ha de tenir un paper "essencial" en la reducció del dèficit.

El Banc d'Espanya és partidari de recórrer a "aquelles figures impositives que menys distorsions produeixin" i ha recordat que l'augment de la recaptació per part del govern s'ha de destinar a reduir el dèficit públic i "no a finançar possibles relliscades de la despesa". En aquest sentit, el governador creu que els pressupostos per al 2010 confirmen aquest compromís. Amb tot, ha advertit que, perquè sigui "versemblant", hi ha d'haver el convenciment que l'objectiu de la mesura és aquesta correcció del dèficit.

Fernández Ordóñez ha dit també que, partint de la descentralització que hi ha a l'Estat, "és capital" que els ens territorials també es comprometin amb la reducció del dèficit.
Anar al contingut