París

L'arquitectura catalana s'exhibeix a París

L'arquitectura catalana dels últims cinc anys arriba a França. Fins al 10 de gener una selecció de 77 treballs d'arquitectes catalans s'exhibeixen a París. La gairebé vuitantena d'obres que integren l'exposició es distribueixen en cinc àmbits temàtics: la construcció del buit, el treball sobre les continuïtats, el treball sobre els límits, la creació de paisatges i la definició de noves identitats. La mostra, anomenada "Arquitectura Catalana 2004-2009. Retrat d'una època", ha estat impulsada pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) amb el suport de la Generalitat.

Actualitzat
Són 77 obres de tots els estils, des de grans projectes fins a les construccions més modestes. Tot es podrà veure a la mostra "Arquitectura catalana 2004-2009. Retrat d'una època".

L'exposició es podrà contemplar fins al 10 de gener a la Cité de l'Architecture et du Patrimoine, a París. La mostra ha estat impulsada pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) amb el suport de la Generalitat, i està previst que després de París segueixi viatjant per Europa.

La exposició és un exemple del potencial de Catalunya, però també vol donar pistes sobre les tendències que hi haurà de cara al futur. Les 77 obres seleccionades han estat escollides, segons els organitzadors, perquè "han aportat solucions eficaces als programes socials i a les situacions urbanes delicades".

Aquestes obres es distribueixen en cinc àmbits temàtics: la construcció del buit, actuacions que donen valor a allò que ja existia; continuïtats, que inclou nous usos per a edificis antics o espais rejovenits; límits; creació de paisatges, i noves identitats.

A més, les obres estan acompanyades d'una trentena de maquetes i una projecció audiovisual sobre les creacions. També es farà una taula rodona en la qual participaran diversos arquitectes catalans.
Anar al contingut