Roma

Berlusconi condemnat com a "coresponsable" del suborn a un jutge

El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, ha estat condemnat com a "coreponsable" de corrupció pel suborn del jutge que va decidir el litigi per l'editorial Mondadori a favor de Fininvest. Berlusconi, sentenciat a pagar 750 milions d'euros, hi ha presentat recurs. La sentència coincideix amb l'inici de la discussió que ha de fer a partir de demà el Tribunal Constitucional sobre la immunitat del cap de govern i amb les filtracions a diversos mitjans sobre la possibilitat d'una dimissió de Berlusconi o la convocatòria d'eleccions anticipades.

Actualitzat
El jutge considera que Berlusconi va ser "coautor" del suborn al jutge que va decidir el litigi per l'editorial Mondadori a favor de Fininvest. El 2007, Cesare Previti, mà dreta de Silvio Berlusconi, va ser condemnat pel suborn del jutge, però els perjudicats van impulsar una causa civil demanant una reparació econòmica per danys i prejudicis. El jutge de Milà els ha donat ara la raó en considerar que el judici va ser injust. Berlusconi ha anunciat que hi apel·larà, però no té esperança d'obtenir-ne resultats.

La idea que va agafant pes a les files de centredreta és que hi ha un complot contra Berlusconi. "Il Giornale" publica a primera pàgina una foto del primer ministre amb cara de cansat i ho titula: "Això és un cop, defensem-nos". Altres mitjans publiquen informacions similars i en concret una frase atribuïda a Il Cavaliere: "Em vindria de gust anar-me'n d'Itàlia, i ho faria si no fos just això el que desitgen els meus enemics". Berlusconi se sent assetjat per la premsa, els jutges i els poders fàctics.

A la coalició de govern, per la seva banda, es parla ja sense embuts d'eleccions anticipades. Umberto Bossi, ministre de Reformes i líder de la Lliga Nord, ha dit que no creu que es convoquin eleccions anticipades, però ha afegit que, en tot cas, "la Lliga hi està preparada".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut