Barcelona

El jutge cita a declarar Fèlix Millet i Jordi Montull com a imputats el dia 19 d'octubre

El jutge que investiga un presumpte desviament de fons de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música ha acordat aquest dilluns citar a declarar com a imputats l'expresident d'aquesta entitat Fèlix Millet i el que es considera la seva mà dreta, Jordi Montull. La declaració podria ser el 19 d'octubre al jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona, que és el que investiga el cas. D'aquesta manera, el jutge ha acceptat finalment el recurs que va presentar la Fiscalia perquè el magistrat cités a declarar Millet i Montull i pogués prendre així mesures cautelars.

Actualitzat
El jutge Juli Solaz havia manifestat a Catalunya Ràdio que no tenia intenció de citar-los fins que no s'enllestís la investigació que estaven fent els pèrits d'Hisenda. De fet, fins ara el jutge instructor havia rebutjat dues peticions de la Fiscalia perquè cridés a declarar com a imputats els màxims responsables del Palau de la Música.

Ara, però, ha estimat l'últim recurs i ha decidit citar Millet i Montull com a imputats perquè considera que tant els fets que la Fiscalia els atribueix com la confessió que li van lliurar per escrit són motius suficients perquè declarin.

El jutge ha citat els dos autors confessos del frau, però no pas la filla de l'exadministrador, Gemma Montull, que també apareix a la querella de la Fiscalia juntament amb dues persones més, la identitat de les quals no ha transcendit. L'instructor del cas també manté el secret de sumari, encara que amb tota probabilitat l'aixecarà abans del dia 19, perquè els advocats dels exresponsables del Palau sàpiguen quins fets exactes s'imputen als seus clients.

En principi, tant Millet com Montull hauran de declarar d'aquí a 15 dies, el 19 d'octubre. Serà més de tres mesos després que els Mossos d'Esquadra van escorcollar el Palau de la Música i hi confisquessin documentació abundant, que encara s'està analitzant.

Després va arribar la confessió de Fèlix Millet, que també va entregar un dipòsit econòmic i la propietat d'un local davant del jutjat per reparar el dany causat al Palau.

La Fiscalia els acusa d'apropiació indeguda i falsedat documental. El cas es va començar a investigar després que l'Agència Tributària va descobrir que entre final del 2003 i principi del 2004 s'havien retirat del Palau fins a 300.000 euros en bitllets de 500. Hisenda va demanar-ne els justificants i Millet i Montull els van lliurar documentció que podria ser falsa, com ara factures d'obres fetes al Palau per empreses que no tenien mitjans per executar-les.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut