Barcelona

Montilla defensa que el "veritable" patriotisme català és en els "fets" i no en "les paraules, que evoquen aventures impossibles"

El president de la Generalitat, José Montilla, ha reivindicat l'obra del govern tripartit i ha carregat contra els partits nacionalistes, en la seva intervenció al consell nacional dels socialistes catalans. El president ha afirmat que "mentre altres segueixen evocant el sagrat nom de la pàtria, nosaltres la servim a consciència", i que ara no és moment d'"invocar horitzons infinits i aventures amb escenaris impossibles". Montilla ha dit que el PSC no fa "declaracions patriòtiques inflamades", i que expressa el seu compromís amb Catalunya mitjançant "feina, feina i feina".

Actualitzat
Montilla ha animat també els seus explicant l'obra de govern, i ha dit que tot i les dificultats de la crisi econòmica s'ha aconseguit tirar endavant "amb excel·lència". Segons el president, el tripartit ha assolit "èxits inimaginables" si es compara amb els 23 anys de governs consecutius de CiU, entre els quals ha destacat el traspàs de rodalies de Renfe, el nou model de finançament, la nova terminal de l'aeroport del Prat, els pactes nacionals d'investigació i d'educació, el desplegament dels Mossos d'Esquadra, i la construcció del túnel de Bracons.

Montilla ha afirmat que és el moment de seguir treballant i que no s'ha de fer cas de l'oposició, que segueix el guió previst de criticar-ho tot i "demanar impossibles", com ara abaixar els impostos, augmentar la despesa social i que tot plegat quadri.

Montilla ha fet una clara referència al "cas Millet" i a les darreres informacions que apunten que l'exdirector del Palau de la Música va fer aportacions econòmiques a partits polítics. El president ha dit que "la política està per servir la cultura, i no pas per servir-se'n", fet que ha generat una forta ovació per part dels seus companys de partit. Recordem que Convergència Democràtica ha admès que va rebre 600.000 euros de Millet per desenvolupar projectes culturals.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut