Filipines

El tifó "Parma" arriba a les Filipines, on hi ha milers d'evacuats

Un nou tifó, el "Parma", colpeja les Filipines quan encara no s'han recuperat del "Ketsana", que va deixar prop de 300 morts i dos milions de damnificats. El "Parma" ha arrasat una localitat rural de 130.000 habitants. Tot i que la força dels vents ha arrencat arbres i teulades, de moment no es té constància que hi hagi víctimes, ja que milers de persones que vivien a la zona havien estat evacuades. A les últimes hores, però, el tifó ha perdut força.

Actualitzat
Pocs dies després de patir els efectes del "Ketsana", que va deixar uns 300 morts, un altre tifó, el "Parma", castiga les Filipines. Els meteoròlegs pronosticaven vents potents que podrien bufar per sobre dels 230 quilòmetres per hora i que de moment ja han dibuixat un paisatge amb arbres caiguts i teulades arrencades.

El tifó ha arrasat una localitat rural de 130.000 habitants al nord del país, tot i que els efectes podrien haver estat pitjors ja que en les darreres hores ha variat el rumb, s'ha allunyat de les zones poblades i ha perdut intensitat. Tot i això, el país es troba en alerta i unes 60.000 persones han estat evacuades, sobretot les que viuen en zones properes a rius i aiguamolls. S'han repartit aliments i també s'han adequat edificis públics, com pavellons esportius, per acollir els desplaçats.

L'ONU s'ha mostrat preocupada per l'arribada d'aquest nou tifó quan encara s'atenen els afectats pel "Ketsana", i ha assenyalat que el principal problema és la manca d'aigua potable i de sanejament, i el risc de contreure malalties infeccioses que això comporta per a la població.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut