Barcelona

El govern rebaixarà l'impost de successions per fer-lo més "just"

Els tres socis del govern han acordat aquest dimecres una proposta de resolució que es votarà aquest dijous en el Debat de Política General per fer més equitatiu l'impost de successions i donacions. La resolució es basa en la moció aprovada al Parlament amb 131 vots a favor el 12 de març del 2008, en què s'insta el govern a presentar davant de la cambra el projecte de llei de l'impost de successions en compliment de l'apartat 3.3 del Pla de Govern 2007-2010 sobre política fiscal i financera.

Actualitzat
Els últims mesos el debat sobre l'impost de successions ha ocupat espais destacats als mitjans de comunicació i fins i tot s'ha posat en marxa una campanya ciutadana per reclamar-ne la rebaixa. Els impulsors de la iniciativa consideren "abusiu" l'impost a Catalunya i remarquen que en altres autonomies o bé no existeix –com a Euskadi- o bé s'ha reduït fins a quedar en una tributació simbòlica.

A Catalunya, el tripartit s'ha mostrat refractari a fer-lo desaparèixer, mentre que CiU i PPC en defensen la supressió. Els grups d'esquerres defensen que és un impost progressiu i que cadascú paga en funció del que té.

En aquest últim Debat de Política General de la legislatura, però, s'ha plantejat la necessitat de reajustar-lo per no perjudicar les rendes mitjanes i les petites i mitjanes empreses. El president d'ERC, Joan Puigercós, ha plantejat la modificació i el president de la Generalitat, José Montilla, s'ha mostrat obert a rebaixar-lo. Finalment els tres socis de govern han consensuat el text, que s'aprovarà aquest dijous.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut