Barcelona

La COPE haurà de readmetre un treballador que es va burlar de Losantos

L'emissora COPE haurà de readmetre un periodista de Girona que va ser acomiadat al juny del 2008 per haver-se rigut del locutor Federico Jiménez Losantos. L'emissora va fer fora el redactor al·legant que s'havia burlat de Losantos al seu fotolog i que havia assetjat moralment una companya seva a través d'uns comentaris sucosos i d'un article que també havia publicat a la seva pàgina. Ara, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decidit a favor del recurs que havia interposat el periodista.

Actualitzat
En la sentència del TSJC es considera que els comentaris burlescos cap a la companya, malgrat que poden ser una mostra de "manca de respecte i de mal gust", no revelen "una conducta continuada d'assetjament moral" i que el muntatge fotogràfic en què sortia Losantos no té "caràcter vexatori o insultant", sinó que fins i tot pot considerar-se dins del gènere de la sàtira política.

Per aquest motiu, el tribunal conclou que aquests arguments no són motiu d'acomiadament, sobretot tenint en compte que es van fer a través d'internet i fora de l'horari laboral. Segons l'opinió del tribunal, "aquí no només trobem una limitació del dret fonamental a la llibertat d'expressió, sinó que aparentment se li reconeix una censura a un exercici de la professió periodística a través de la ironia en un mitjà completament aliè a la COPE, simplement perquè les persones sobre les quals es fa broma poden ser afins a l'emissora".
Anar al contingut