Barcelona

La junta directiva de l'Orfeó Català emprendrà accions penals i civils contra Millet i Montull

La junta directiva de l'Orfeó Català emprendrà accions penals i civils per danys morals contra els exresponsables del Palau de la Música, Fèlix Millet i Jordi Montull, que han confessat un frau milionari a la institució. En una reunió extraordinària aquest dimarts a la nit, la junta ha decidit personar-se com a acusació particular en el cas. També ha donat un ultimàtum a la filla de Millet, Clara Millet, al mateix Montull i a l'exdirectora de la Fundació, Rosa Garicano, perquè dimiteixin dels càrrecs que encara tenen a l'Orfeó. Si no pleguen, els destituiran en la propera assemblea. Per cert que Clara Millet ha enviat un comunicat on es desvincula de tota la trama que s'investiga. També posa a disposició de la nova direcció els seus càrrecs directius al Palau.

Actualitzat
Més d'una vintena dels 30 membres de la junta han anat a la reunió, entre els quals la presidenta del Palau i de l'Orfeó, Mariona Carulla, i el director general, Joan Llinares.
 
La direcció de l'Orfeó ha justificat la decisió de recórrer a la justícia "com a conseqüència de l'anàlisi dels fets revelats fins ara per l'auditoria -i ja coneguts per l'opinió pública". A més, es reserva el dret "d'emprendre accions posteriors derivades de nous fets que es puguin posar de manifest quan avanci l'auditoria".

Una de les destinatàries de l'ultimàtum, Rosa Garicano, ha arribat tard a la convocatòria i, visiblement abatuda, no ha volgut fer cap declaració.

La mateixa Garicano i Montull han estat substituïts en el Patronat del Consorci del Palau de la Música per Josep Maria Busquets, Pau Duran i Manuel Bertran, membres de la directiva.

Mentrestant, la fiscalia del "cas Millet" ha pressionat el jutge que l'investiga perquè citi a declarar com a imputat Millet i Montull, perquè considera que hi ha prou indicis contra ells.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut