Barcelona

CiU, PPC i C's veuen en el discurs de Montilla "més paraules que fets"

L'oposició ha parafrasejat l'eslògan del PSC a les últimes eleccions al Parlament de Catalunya per criticar el discurs de José Montilla d'obertura del Debat de Política General. Dels "fets, no paraules" dels socialistes s'ha passat al "més paraules que fets" que han denunciat CiU, el PPC i C's. Totes tres formacions han lamentat la falta d'idees del govern per combatre la crisi i s'han sorprès pel discurs. Convergència i Unió l'ha vist "a la defensiva", contra la federació i "més propi d'un secretari d'Organització del PSC que d'un president de la Generalitat", mentre que els populars i el Grup Mixt han ironitzat sobre si Montilla també s'atribuiria el triplet del Barça o la inauguració del nou estadi de l'Espanyol.

Actualitzat
Els grups de l'oposició no han trobat cap element positiu en el discurs del president. El convergent Oriol Pujol ha trobat "inaudit que hagi dedicat bona part del discurs a criticar CiU". També ha denunciat la "falsa defensa a ultrança de l'Estatut" i n'ha posat com a exemple el pacte del finançament, "que és un incompliment flagrant" del text. I ha conclòs que "Catalunya té molts actius, però no pas el del govern eficient".

La popular Dolors Montserrat ha carregat contra el discurs "buit" d'un president "còmplice" de les polítiques de Zapatero que porten "a un creixement desbocat de l'atur i dels impostos, que ofegaran Catalunya". I s'ha mostrat sorpresa "pel reguitzell de suposats èxits" que ha exhibit Montilla. "Hem pensat que s'atribuiria el triplet del Barça", ha ironitzat.

També ha recorregut al símil futbolístic Albert Rivera, del Grup Mixt. "Només faltava dir que l'Espanyol ha obert el nou estadi i que el Barça ha fitxat Ibrahimovic", ha etzibat el dirigent de Ciutadans després de retreure a Montilla "l'enumeració de gestoria" que ha fet.

Suport dels partits del govern


La intervenció del president ha rebut l'aval dels socis del tripartit. La republicana Anna Simó ha agraït el "missatge calma i d'exorcitzar el desànim" que ha formulat Montilla. Ara bé, ha admès que PSC i ERC tenen horitzons d'autogovern diferents: "Amb Espanya no resoldrem la crisi. Catalunya, o surt de la crisi sola o difícilment tirarà endavant", ha sentenciat.

L'ecosocialista Dolors Camats ha celebrat que s'hagin reconegut les dificultats econòmiques "sense que això vulgui dir que no s'està fent res" i que Montilla hagi promès fermesa davant qualsevol intent de vulnerar o retallar l'Estatut.

I la socialista Manuela de Madre s'ha adreçat a CiU per demanar-li que durant la resta del debat "exerceixi l'oposició amb amplitud de mires".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut