Brussel·les

L'Agència Europea de Medicaments dóna via lliure a dues noves vacunes per a la grip A

L'Agència Europea de Medicaments ha donat el vistiplau a la comercialització de dues noves immunitzacions contra la grip A. Es tracta dels fàrmacs que han desenvolupat les companyies farmacèutiques Novartis i GlaxoSmithKline. El pas següent és que la Comissió Europea aprovi l'ús dels fàrmacs, i es preveu que les primeres campanyes de vacunació comencin entre el 25 i el 30 d'octubre.

Actualitzat
Les noves vacunes que han aconseguit el dictamen positu de l'Agència són Pandemrix i Focetria, la primera de Glaxo i la segona de Novartis. L'aprovació definitiva de la Comissió trigarà entre 10 i 20 dies i, a partir de llavors, els fàrmacs ja es podran comercialitzar.

El vistiplau de l'Agència permet als estats que planifiquin el seu calendari de vacunació. A l'estat espanyol els primers grups de població a vacunar-se seran els malalts crònics a partir de sis mesos, les embarassades i el personal sanitari i d'emergències com ara policies i bombers. El sistema sanitari espanyol té previst vacunar un 20% de la població però ha adquirit reserves per poder protegir fins al 60% dels ciutadans.
Anar al contingut