Nova York

Zapatero rellança a l'ONU l'Aliança de Civilitzacions

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha afegit a la nova política internacional basada en el multilateralisme, que ahir va proclamar el president nord-americà. En la seva intervenció davant l'Assemblea General de les Nacions Unides, Zapatero ha reeditat la seva proposta de diàleg de civilitzacions i cultures com a base, precisament, d'aquestes noves relacions internacionals. Zapatero posa Espanya com a exemple de país que va refusar l'armament nuclear per iniciar aquesta nova era de relacions.

Actualitzat
Zapatero ha dit que hi ha d'haver un sistema de govern global i fidel als valors humans i ha situat la pau al Pròxim Orient com una de les prioritats de la comunitat internacional. També ha dit que el compromís amb la democràcia avui té un nom: Hondures. Segons ha dit el president del govern espanyol, la comunitat internacional no acceptarà "un cop antidemocràtic" al país centreamericà.
 
Zapatero ha subratllat que "els nostres germans d'Amèrica Llatina, que han vist consolidar la democràcia i l'expectativa del benestar en els últims anys, han decidit, amb el suport d'Espanya i de la comunitat internacional, que guanyaran aquest desafiament, el desafiament d'Hondures".

Tant Zapatero com els seus homòlegs de Mèxic, Felipe Calderón, i l'Argentina, Cristina Fernández de Kirchner, han defensat en una reunió la necessitat de restituir Manuel Zelaya com a president hondureny abans de celebrar eleccions el proper 29 de novembre.
Anar al contingut