Barcelona

El jutge del "cas Millet" no citarà a declarar ningú fins que no tingui més indicis

El jutge que porta el "cas Millet", que investiga el frau milionari a la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, ha rebutjat, de moment, cridar ningú a declarar per aquesta causa. Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio de fonts judicials, el jutge vol esperar tenir prou indicis per fer imputacions, és a dir, acusacions formals. D'aquesta manera desatén la petició de la Fiscalia, que li ha demanat que citi l'expresident del Palau, Fèlix Millet, i l'exadministrador, Jordi Montull, com a imputats. Tots dos han confessat haver fet servir diners de la institució en benefici propi i haver falsejat factures.

Actualitzat
Fonts judicials han assegurat que el jutge, Juli Solaz, treballa amb la previsió de fer una imputació al més aviat possible. No serà, però, fins que la instrucció del cas estigui avançada i li hagi donat prou elements per justificar la citació.

Aquest mateix dimecres s'ha sabut que la Fiscalia ha enviat un escrit a Solaz, titular del jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona, en què li demana que cridi a declarar en qualitat d'imputats tant Millet com Montull, per presumptament haver desviat fons de la Fundació. Un cop se'ls hagi citat, el fiscal podrà demanar l'adopció de mesures cautelars com ara que s'hagin de presentar a comissaria, que se'ls retiri el passaport o que ingressin en presó preventiva.

Precisament, l'advocat de Millet va admetre que l'expresident del Palau va confessar els fets en una carta remesa al jutge i publicada per diversos mitjans de comunicació no només per demanar disculpes, sinó també per eludir la presó.

La Generalitat es personarà en la causa, una decisió que també ha adoptat l'exsecretari del Patronat del Palau, Raimon Bergós, que ha negat haver lliurat un certificat sobre remuneracions extres per als alts directius de l'entitat, tal com deia Millet en la confessió. Bergós també ha renunciat al càrrec de cap dels Serveis Jurídics de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

12 milions d'euros desapareguts

Mentrestant, el degoteig d'informacions relacionades amb el cas no s'atura. S'ha sabut que les obres d'ampliació del Palau van costar 12 milions d'euros i, en canvi, la liquidació final declarada van ser just el doble, 24 milions. L'arquitecte encarregat de les obres, Òscar Tusquets, ha confirmat al programa "El matí de Catalunya Ràdio" que el seu estudi "va certificar 12 milions".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut