Barcelona

CiU i PP demanen responsabilitats al govern per encarregar "informes inútils"

El resultat de l'auditoria sobre els informes encarregats per la Generalitat l'any 2007 ha encès els ànims de l'oposició. Convergència i Unió demana explicacions al govern i exigeix responsabilitats polítiques després que el conseller d'Economia, Antoni Castells, va admetre la utilitat dubtosa d'alguns informes, que va xifrar en un 16%. El Partit Popular, per la seva banda, considera que l'auditoria evidencia el "clientelisme del tripartit".

Actualitzat
El líder de CiU, Artur Mas, assegura que no faran arribar la sang al riu pel resultat de l'auditoria i que "no es tracta de demanar dimissions a tort i a dret", però que en canvi esperen que el govern "doni explicacions", i si no ho fa, assegura que "aleshores alguna cosa hi haurem de fer".

Per Artur Mas, "els diners es van gastar en va per fer informes inútils amb diners públics", i ha instat el president del govern, José Montilla, a explicar com s'assumiran les responsabilitats. Mas ha recordat que "això ho hem denunciat moltes vegades, i el temps ens ha donat la raó".

D'altra banda, la portaveu del PPC al Parlament, Dolors Montserrat, ha exigit a la Generalitat que posi a disposició dels grups de l'oposició els informes que van encarregar durant els anys 2007 i 2008. La popular ha titllat de "vergonyós" com s'utilitzen els diners públics "amb la crisi que hi ha".

El tripartit es justifica

Després d'admetre la dubtosa utilitat d'un 16% dels informes encarregats, les portaveus del PSC i ICV-EUiA, Carme Figueras i Dolors Camats, han defensat la posició del govern en la gestió d'aquesta polèmica. La representant socialista ha destacat la "transparència" de l'executiu per exposar el cas davant l'opinió pública, i ha atacat CiU preguntant-se si "algú es podria imaginar aquest exercici en temps de David Madí. Camats ha admès que hi ha elements per millorar però que s'ha fet un exercici de transparència "com mai abans s'havia vist".

Per part d'ERC, l'altre soci de govern, Joan Puigcercós, ha destacat l'actuació de la Generalitat i del conseller d'Economia, Antoni Castells, que ha qualificat d'"inaudita en la història democràtica postfranquista". Puigcercós ha afegit que "és lògic" que si el govern és conscient dels informes, cada departament assumeixi "les responsabilitats que consideri necessàries".
Anar al contingut