Madrid

La velocitat real d'una connexió de 20 megues no supera els 9,5 de mitjana

La velocitat real d'una connexió de 20 megues no supera els 9,5 de mitjana, segons un estudi fet pel portal especialitzat ADSL-Zone.net. I Jazztel és l'únic operador que està per sobre dels 8 megues, i és el que ofereix 9,5 megues de mitjana, mentre que el que queda més avall és Orange, que només ofereix 5,5 megues reals de mitjana. L'informe també constata que a mesura que els operadors ofereixen menys velocitat tenen un percentatge més alt d'eficiència. En el cas de les modalitats més demanades, de 3 i 6 megues, la mitjana de velocitat és superior al 80%. Catalunya i Madrid és on s'ofereix un millor accés a internet amb més diversitat de serveis, però Galícia i el País Basc tenen velocitats superiors a la mitjana gràcies als seus operadors locals de cable.

Actualitzat
L'estudi realitzat per Adslzone.net durant els mesos de maig, juny, juliol i agost va recollir 808.921 mostres sobre la qualitat de la connexió dels usuaris a través del mesurador testdevelocidad.es. L'estudi revela que les ofertes més lentes són les que compleixen millor la velocitat publicitada, mentre que per a les connexions superiors als 20 megues la velocitat real que s'ofereix no arriba a la meitat del que es contracta. En el cas d'aquesta connexió, els millors operadors són els de cable i Telefónica gràcies a la fibra òptica.

A més, s'apunta que la velocitat de pujada a Espanya està molt per sota de les recomanacions de l'OCDE. Espanya té de mitjana una velocitat de pujada de 305 Kbps, mentre la recomanació de l'Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics és tenir més d'un megabit.

Navegadors i sistema operatiu

Per primer cop, l'estudi també ofereix dades sobre el navegador més usat pels internautes. I més de la meitat dels usuaris es decanten per Internet Explorer (51,46%), seguit de Mozilla Firefox (37,75%) i Google Chrome (5,25%).

Pel que fa al sistema operatiu, trobem Windows en primer lloc, que acapara pràcticament tota la mostra de l'estudi (93,4). Així, Macintosh i Linux se situen molt per darrere, amb un 3,07% i un 2,66% respectivament.

Anar al contingut