Madrid

Comença el judici pels 9 presumptes islamistes detinguts a Vilanova i la Geltrú el 2006

L'Audiència Nacional ha començat aquest dilluns al matí el judici dels 9 presumptes terroristes islamistes detinguts l'any 2006 a Vilanova i la Geltrú durant l'"operació Xacal". A tots ells se'ls acusa de captar i adoctrinar mujahidins per enviar-los a l'Iraq per cometre atemptats, i s'enfronten a penes de presó d'entre 7 i 18 anys.

Actualitzat
El presumpte líder de la cèl·lula islamista desarticulada l'any 2006 durant l'"operació Xacal" ha negat davant l'Audiència Nacional la instrucció del terrorista algerià que l'any 2003 va cometre l'atemptat suïcida contra la caserna de l'exèrcit italià a Nasiriya, a l'Iraq, que va deixar 19 morts.

Mohammed Mrabet Fashi, resident a Catalunya des de 1990, ha reconegut que coneixia el suïcida i que quan aquest va marxar a l'Iraq va deixar-li els seus documents i llibres relacionats amb la guerra santa, però que "no els llegia ni els deixava" a ningú.

L'acusat, que s'enfronta a una pena de 18 anys de presó per pertànyer a una organització terrorista i per inducció al suïcidi amb finalitats terroristes, ha explicat que ajudava l'imam de Vilanova i la Geltrú -també imputat- a recaptar fons per a la mesquita, però ha negat que aquests diners s'utilitzessin per finançar actes de terrorisme.

El judici continuarà aquest dimarts amb la declaració de la resta d'acusats i dels 17 testimonis del cas.

Anar al contingut